Overdenking…

De zwaartekracht wint altijd!

Over VSG Commander RI
Over VSG Commander RI

Jan A. van Steenderen (1973) is de oprichter en eigenaar van VSG Commander RI, een (financieel gezond) consultancy kantoor & IT organisatie gevestigd in het hart van Nederland. Hij is erg gedreven en altijd op zoek naar het verbeteren van resultaten voor bedrijven in diverse sectoren. Met meer dan 20 jaar IT-ervaring is hij in staat om complexe problemen aan te kunnen en is het zijn passie om oplossingen of verbeteringen in de organisatie door te voeren.

Jan A. van Steenderen

Hij startte zijn carrière als bouwer van computersystemen en -netwerken en is via functies als systeemontwerper en -programmeur, systeembeheerder, projectleider en manager doorgegroeid.

Ervaren met diverse verbetermethoden, is hij o.a. gecertificeerd in General (Project) Management, Lean Six Sigma Black Belt, Infrastructure Management, Information Security ISO/IEC 27002, IT Service Management, Information Systems Design & Development en is hij natuurlijk bekend en gecertificeerd in Prince2 en ITIL. Als Register Informaticus (RI) stelt hij zich daarnaast ook continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de automatisering.

Door zijn technische achtergrond is hij een bekwame gesprekspartner voor techneuten, terwijl hij als bedrijfskundige ook over de capaciteiten beschikt om ondernemers en directeuren van solide advies en begeleiding te voorzien. Hiermee dicht hij dan ook vaak de kloof tussen het (top)management en de (technische) werkvloer.

In de laatste 15 jaar heeft hij zijn klanten met name geholpen in rollen variërend van IT Specialist tot Projectmanager, ICT Manager, Management Consultant, zelfs Adjunct Directeur en allerlei varianten daartussen. Zijn flexibele houding en enthousiasme zorgen dat (bijna) elke pet hem past.

Jan heeft opdrachten vervuld voor het Ministerie van Defensie, De Marine, Astra Informatica, Cap Gemini – Ernst & Young, Universiteit Utrecht, Re-Base Group, Kappé International op luchthaven Schiphol, Nyenrode Business Universiteit en vele MKB organisaties; maar altijd met een nadruk op IT (beheer) en het management daaromtrent.

Jan behaalde een Master of Science (drs.) in General Management (Bedrijfskunde) aan de Nyenrode Business Universiteit in 2012 (met erkenning Student van de Lichting) en zijn Bachelor of Science (ing.) in Technische Bedrijfskunde (met afstudeerrichting Informatica) aan de HTS Utrecht in 1996. Hij is luchtvaart enthousiast wat heeft geleid tot het behalen van zijn beroepsvlieg- en instructeursbrevetten voor vleugelvliegtuigen in de burgerluchtvaart, welke o.a. werden behaald bij ‘Aviator College of Aeronatical Science & Technology’ in Dallas (TX) in 1998.

Hij is lid van de VRI -de Nederlandse Vereniging van Informatici- en vervult daar tevens de rol van vice-voorzitter binnen de Commissie van Voordracht en Toetsing,  Mensa -the High-IQ Society- en secretaris bij de Re-Base Foundation. Ook op Nyenrode is hij nog regelmatig te vinden als gastdocent en coach.

In de weinige vrije tijd die nog resteert vliegt hij regelmatig om zijn brevetten geldig te houden, wordt er altijd wel gestudeerd, gelezen en gefotografeerd en soms nog ingevallen op trombone bij verschillende klassieke muziekverenigingen.