Overdenking…

Blijf rondkijken, er is altijd wel iets dat je hebt gemist…

Over VSG Commander RI
Over VSG Commander RI

Jan A. van Steenderen (1973) is de oprichter en eigenaar van VSG Commander RI, een IT-Consultancy & organisatieadvieskantoor, gevestigd in het hart van Nederland. Hij is gedreven en altijd op zoek naar het verbeteren van resultaten voor bedrijven in diverse richtingen binnen zowel de profit als non-for-profit sector. Met meer dan 25 jaar IT-ervaring en opleidingen in de (technische) bedrijfskunde en informatica, is hij in staat om snel complexe problemen te doorgronden en om structurele oplossingen en verbeteringen in organisaties aan te dragen en door te voeren binnen de gestelde richtlijnen en budgetten.

Hij startte zijn carrière als bouwer van computersystemen en -netwerken en is via functies als systeemontwerper en -programmeur, systeembeheerder, projectleider en manager doorgegroeid.

Ervaren met diverse verbetermethoden, is hij o.a. gecertificeerd in General (Project) Management, Infrastructure Management, Information Security ISO/IEC 27002, IT Service Management, Information Systems Design & Development en is hij natuurlijk bekend met en gecertificeerd in Prince2, ITIL en sinds kort de AVG. Als Register Informaticus (RI) stelt hij zich daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de automatisering.

Als universitair bedrijfskundige beschikt hij over de capaciteiten om management teams en directies van solide adviezen en begeleiding te voorzien en door zijn technische achtergrond schakelt hij ook als bekwame gesprekspartner met techneuten. Hiermee dicht hij dan ook vaak de kloof tussen het (top)management en de (technische) werkvloer.

In de laatste 15 jaar heeft hij zijn klanten met name geholpen in rollen variërend van projectleider, IT Adviseur, IT Manager, Management Consultant en allerlei varianten daarvan. Zijn pragmatische en flexibele houding aangevuld met humor, aanstekelijk enthousiasme en positiviteit zorgen dat (bijna) iedere pet hem past.

Jan heeft opdrachten vervuld voor het Ministerie van Defensie, De Marine, Astra Informatica, Cap Gemini – Ernst & Young, Universiteit Utrecht, Re-Base Group, Kappé International op luchthaven Schiphol NV, Nyenrode Business Universiteit, Stichting Sensoor ‘de landelijke luisterlijn’ en diverse kleinere organisaties en stichtingen; maar altijd met een nadruk op ICT (beheer), het (project)management daaromtrent en de mensen die dat mogelijk maken.

Jan behaalde een Master of Science in General Management aan de Nyenrode Business Universiteit in 2012 (Student van de lichting) en zijn Bachelor of Science in Technische Bedrijfskunde (met afstudeerrichting Informatica) aan de HTS te Utrecht in 1996.

Hij was lid van het bestuur van de Vereniging Register voor Informatici (VRI),  Mensa -the High-IQ Society- en secretaris bij de Re-Base Foundation. Ook op Nyenrode is hij nog regelmatig te vinden in diverse rollen, waaronder die van visiting professor en coach voor studenten van het Executive Education & Organizational Development programma.